HESTER MAIJ VERSTERKT BESTUUR BKD

 In BKD

Hester Maij versterkt bestuur BKD met kennis van de uitdagingen op tafel 

In mei 2024 startte Hester Maij als voorzitter van de KAVB. Zij heeft ervaring in het publieke domein als gedeputeerde, met de portefeuille landbouw, agro en food, natuur en landschap. Maar ook in het private domein is zij niet onbekend. Als directeur van FrieslandCampina heeft zij regelmatig met landelijke dossiers te maken gehad die de sector raken. Daarnaast was zij onder andere lid van de Klimaattafel Landbouw & Landgebruik namens de NZO en gaf zij leiding aan de Taskforce Verdienvermogen Kringlooplandbouw van LNV. Vanuit al deze rollen heeft zij dus veel kennis van de uitdagingen die voor de sector op tafel liggen. 

Maij koos vol energie voor de sector, waarin volgens haar “veel ondernemende bedrijven en innovatiekracht” zit. En een sector die sterk verweven is met de Nederlandse cultuur. Na de eerste maanden noemt zij zichzelf al een “trotse voorzitter. 

Vlak na haar start bij de KAVB nam Maij ook haar plek in, in het bestuur van BKD. Haar achtergrond en kennis zijn ook in de discussies die het BKD-bestuur voert een waardevolle aanvulling. Maij vindt het dan ook belangrijk om een goede bijdrage te leveren aan het bestuur. “BKD en het toezicht dat BKD houdt, zijn heel belangrijk voor de sector. Het geeft een bewijs van de kwaliteit van de sector. Daarnaast heeft BKD ook economisch veel waarde voor de sector, door de rol die BKD speelt naar derde landen.”  

Maij wil via haar rol in het bestuur meewerken om de kwaliteit van BKD hoog te houden. De grootste uitdagingen waar BKD mee te maken zal krijgen, zijn volgens Maij: “meebewegen met de ontwikkelingen in de sector. Hoe speelt BKD bijvoorbeeld in op de verschuivingen in bedrijven en arealen?  

BKD is erg blij met de nieuwe inbreng van Hester Maij bij deze vraagstukken en andere discussies! Welkom bij het bestuur. 

Hester Maij

Voorzitter KAVB, bestuurslid BKD

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken